Dieta japoneză timp de 14 zile - slăbește cu 7-11 kilograme

sushi pentru dieta japoneză

Dieta japoneză este considerată una dintre cele mai eficiente și populare diete moderne.

De ce? Pentru că într-o perioadă destul de scurtă de timp - 14 zile, poți scăpa de 7 până la 11 kilograme în plus.

Un astfel de efect rapid se explică prin faptul că dieta japoneză nu este echilibrată, adică este compilată fără a ține cont de proporțiile de grăsimi, proteine și carbohidrați. În plus, meniul dietei japoneze este destul de sărac în calorii datorită conținutului scăzut de carbohidrați din acesta, ceea ce face ca organismul să lucreze la arderea propriului strat de grăsime.

Scopul principal al dietei japoneze este de a schimba ritmul proceselor metabolice din organism, ceea ce vă permite ulterior să maximizați efectul pierderii în greutate timp de 2-3 ani.

Esența dietei japoneze

Esența dietei japoneze este alimentele cu o cantitate crescută de proteine, care sunt furnizate de alimentele admise în dietă: carne, pește, lactate.

Dieta japoneză este considerată destul de rigidă din cauza restricțiilor stricte din meniu. În timpul dietei japoneze, nu puteți mânca:

 • sare;
 • condimente;
 • zahăr și produse de cofetărie;
 • alcool.

Cu toate acestea, dacă obișnuiți să beți doar cafea la micul dejun și preferați carnea și peștele din mâncare, dieta japoneză nu vi se va părea atât de dificilă. Mai mult, unul dintre avantajele acestei diete este produsele lactate fermentate, fructele si legumele permise in alimentatie.

Aportul de lichide în timpul dietei japoneze nu este limitat - puteți bea cât doriți în timpul zilei, dar nu mai puțin de 1, 5 litri pe zi. Puteți bea apă minerală, ceai sau doar apă pură.

Există mai multe opțiuni de meniu pentru dieta japoneză timp de 14 zile, care nu diferă mult unele de altele în compoziția produselor. Dar dacă ați ales o opțiune, nu ar trebui să „săriți" la alta dacă prima dintr-o dată nu vi s-a potrivit dintr-un anumit motiv.

Meniu dietetic japonez timp de 14 zile

rulouri pentru dieta japoneză fotografia 1

Respectați cu strictețe meniul indicat în tabelul de mai jos:

Mic dejun Masa de seara Masa de seara
Ziua 1 o ceașcă de cafea 2 oua fierte, salata de varza cu ulei vegetal, un pahar de suc de rosii. peste fiert sau prajit (200 grame)
Ziua 2 cafea, 1 biscuit (biscuiți) 100 de grame de peste fiert sau prajit, salata de varza (cu ulei vegetal). carne de vită fiartă (100 de grame), un pahar de chefir.
Ziua 3 cafea, biscuiți (biscuiți) dovlecel prajit (200 grame) 2 oua fierte, 200 de grame de vita fiarta, salata de varza.
Ziua 4 cafea ou crud, 3 morcovi cruzi rasi cu ulei vegetal, 20 grame parmezan fructe
Ziua 5 morcovi ras asezonati cu lamaie. peste fiert sau prajit (200 de grame), un pahar de suc de rosii fructe
Ziua 6 o ceașcă de cafea ½ pui fiert, morcovi și salată de varză 2 oua fierte tari, morcovi ras asezonati cu ulei vegetal
Ziua 7 ceai verde carne de vită fiartă (200 de grame), fructe orice cină din zilele precedente (cu excepția celei de-a treia! )
Ziua 8 ceai verde ½ pui fiert, morcovi și salată de varză 2 oua fierte, salata de varza si morcovi
Ziua 9 cafea 200 de grame de peste fiert sau prajit, un pahar de suc de rosii orice fruct
Ziua 10 cafea 1 ou (crud), 3 morcovi rasi cu ulei vegetal, 20 grame parmezan fructe
Ziua 11 cafea, 2 fursecuri neindulcite dovlecei prăjiți în ulei vegetal (200 grame) 2 ouă (fierte tari), 200 grame carne de vită fiartă, salată de varză
Ziua 12 cafea (2 fursecuri uscate) peste fiert sau prajit (200 grame), salata de morcovi sau varza 200 de grame de carne de vită fiartă, un pahar de chefir
Ziua 13 cafea 2 oua fierte, salata de varza cu morcovi, 1 pahar de suc de rosii peste fiert sau prajit (200 grame)
Ziua 14 cafea peste prajit sau fiert (200 grame), salata de varza cu morcovi 200 de grame de carne de vită fiartă, un pahar de chefir

Planul și regulile dietei japoneze

rulouri pentru dieta japoneză fotografia 2

1. Consultație cu un medic

 • În primul rând, dieta japoneză prevede consumul constant de cafea neagră, care poate fi contraindicată persoanelor cu boli cardiovasculare, hipotensiune și hipertensiune arterială. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda înlocuirea cafelei negre cu ceai verde.
 • În al doilea rând, o cantitate mare de proteine duce la o încărcare a rinichilor, care poate provoca slăbiciune și pierderea forței, dureri de cap și gust de acetonă în gură.

Dieta japoneză este contraindicată:

 1. mame și copii care alăptează;
 2. în timpul efortului fizic și muncii grele.

2. Pregătirea pentru o dietă

Direct înainte de dietă, este necesar să aranjați o zi de post: în loc de micul dejun și prânz, se recomandă să beți 2-3 pahare de chefir sau lapte, pentru cină - o porție mică de hrișcă sau orez și o salată de legume proaspete. .

3. Alimentele în timpul dietei

 • Cafeaua folosită în timpul dietei trebuie să fie naturală, deoarece conține antioxidanți care susțin organismul.
 • Este recomandat să gătiți carnea și peștele la fierbere dublă sau să prăjiți într-o cantitate mică de ulei.
 • Uleiul de masline este recomandat pentru sosirea salatelor de legume.

4. Vitamine

O dietă săracă în calorii nu poate furniza organismului substanțele necesare, prin urmare, este imperativ să luați la momentul respectiv un complex vitamino-mineral.

5. Ieși din dietă

Nu puteți aranja o „vacanță a stomacului" despre ieșirea din dietă și să vă aruncați asupra alimentelor.

Conținutul de calorii al dietei trebuie crescut treptat: trebuie să adăugați sare în alimente puțin câte puțin, să mâncați amidon și dulce cu moderație.

Principalele reguli ale dietei japoneze:

 1. Respectați cu exactitate dieta pe zi, nu confundați succesiunea zilelor.
 2. Utilizați numai produsele listate în meniu.
 3. Bea 1, 5 litri de lichid pe zi.
 4. Nu continuați dieta mai mult de 14 zile.

Recenzii ale dietei japoneze timp de 14 zile

1. Recenzii ale medicilor

Dieta japoneză este considerată foarte dură, așa că în primul rând trebuie să aveți o atitudine psihologică pentru a preveni căderile nervoase în timpul dietei. Organismul primește stres din cauza alimentelor cu conținut scăzut de calorii și, prin urmare, sunt posibile tulburări metabolice temporare și „defalcări alimentare".

2. Alte recenzii

Prima recenzie: Din proprie experiență vreau să spun că dieta japoneză este foarte greu de suportat. Mai ales în primele zile. Dar rezultatul este minus 9 kg. Și au trecut 4 luni, iar greutatea nu a revenit, totuși, mă mențin în formă cu ajutorul fitness-ului.

A doua recenzie: cele mai grele primele 4 zile. Era chiar și amețeli. Dar rezultatul a dat roade 100%. Minus 10 kilograme! Da, iar corpul este bine curățat în acest timp.

A treia recenzie: Dintre beneficii - produse delicioase, nu este nevoie să vă sufocați cu chefir sau hrișcă. Dintre minusuri - slăbiciune în primele zile, senzație de foame. Rezultatul este minus 7 kilograme.

După cum puteți vedea, eficacitatea dietei este confirmată în practică, cu toate acestea, atunci când începeți o dietă, principalul lucru este să vă adunați toată voința într-un pumn și să încercați să nu vă desprindeți.